Ik ben Jeroen van den Heuvel, 54 jaar, getrouwd en heb twee kinderen in de leeftijd van 20 en 18 jaar. Mijn muzikale wandel begon op de zolder van mijn ouderlijk huis, waar ik een stoffige gitaar vond. Nieuwe snaren erop gezet en ik was helemaal verkocht!  Ik nam gitaarles op de muziekschool in Tegelen bij Rob Helmes.  Daar stroomde ik al snel doorheen en voordat ik het wist zat ik al in de vooropleiding voor het Conservatorium. 

 

In 1994 begon mijn studie klassieke gitaar aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Tom Burmanje. De studie heb ik verlengd met twee jaar lichte muziek (jazz) bij Peter Mingaars. Daarnaast was ik actief in diverse rockbandjes, waaronder  U-turn (rockband, waar ik begon met het schrijven van eigen nummers) en Riverflow (Ierse folkrock), waar ik naast gitaar ook banjo en de leadzang op mij nam en een kort uitstapje naar een bluesrock band (Mylk).

 

In 2001 ben ik mijn eigen lespraktijk begonnen. Daarnaast heb ik als invaldocent op diverse muziekscholen gewerkt. Zoals In Best met Jan van den Langenberg (heeft veel muziekboeken geschreven) en in Tegelen (muziekschool). Daarnaast heb ik in Straelen (Duitsland) 2 jaar lesgegeven. 

 

Ondanks aanbiedingen, bleef mijn droom de eigen lespraktijk uit te bouwen. En dat blijft onuitputtelijk.  Sinds een aantal jaren zoek ik meer mogelijkheden voor mijn leerlingen om op het podium te staan. Hierdoor zijn er  samenwerkingen ontstaan met o.a. Jeugd cultuur fonds, Klup77 in Venlo,  Anya Straatman (zangdocente), Andy Duncan (drumdocent), Venlo Stormt, A Day in The Park, spijs festival etc.  Allemaal zorgen ze ervoor dat mijn leerlingen met anderen kunnen samen spelen, in een band bijvoorbeeld en een podium aangeboden krijgen.

Grenzen verleggen blijft intrigeren......